Chirurgie estetica

Dorinta de a imbunatati aspectul facial, al corpului si construirea aspectului tanar sunt scopurile care au facut din chirurgia plastica, estetica si reparatorie unul din cele mai provocatoare domenii ale medicinii. Aesthetic Line va ofera posibilitatea de a va bucura de realizarile acestui domeniu intr-un cadru care pune accentul pe siguranta, confort si eficienta cost / calitate.Centrul nostru de chirurgie plastica este intruchiparea acestor calitati.
Noi stim ca dorinta de imbunatatire a aspectului fetei si corpului pleaca dintr-un complex de temeri si anxietate fata de propria persoana. Suntem sensibili la aceste nevoi si acest lucru ne face sa actionam la standardele pe cere ni le-am propus.

-------------

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii Aesthetic Line

luni, 11 februarie 2008

INJECTIILE CU DYSPORT TOXINA BOTULINICA- CHIRURGIE-ESTETICA.RO

INJECTIILE CU DYSPORT TOXINA BOTULINICA- CHIRURGIE-ESTETICA.RO

INTRODUCERE Ridurile si pliurile cutanate de expresie sint produse de contractura musculaturii delicate de sub piele de fiecare data cind zimbim, ridem sau ne incruntam. Cu cit ne exteriorizam mai mult emotiile cu atit ridurile vor fi mai adinci. De-a lungul timpului , contractia constanta si sustinuta a acestor muschi poate duce la adincirea ridurilor si la formarea altor pliuri cutanate. Totusi aceste semne ale emotiilor noastre , la unele persoane se poate sa nu apara. Folosind aceasta substanta - DYSPORT pliurile dinamice se pot imbunatati. Tehnica, ce foloseste o toxina purificata produsa de catre bacteria Clostridium botulinum, se mai numeste dezinervare cosmetica. Desi toxina este aceeasi care produce o forma grava de toxiinfectie alimentara, cantitatea folosita in chirurgia cosmetica este atit de mica incit nu apare nici o reactie sistemica sau generala . Toxina botulinica a fost folosita cu succes si in siguranta din 1982 de catre oftalmologi pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor. In fiecare an mii de pacienti primesc tratamentul cu DYSPORT pentru multiple probleme, dar de 10 ani a devenit un tratament popular pentru a trata semnele imbatrinirii. Desi s-a popularizat DYSPORT -ul ca si tratament pentru indepartarea ridurilor, mai recent s-a folosit si pentru a combate transpiratia excesiva a axilelor, palmelor si picioarelor

.

CUM FUNCTIONEAZA? Cind se injecteaza intr-o anumita arie DYSPORT, care este denumirea comerciala pentru toxina botulinica tip a, se blocheaza in mod reversibil impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Prin aceasta tehnica, muschii nu se mai pot contracta si de aceea tind sa se relaxeze. Cind muschii se relaxeaza pielea de deasupra ramine intinsa si neridata in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitind ca persoana sa ramina cu o expresie faciala neafectata.

CE ZONE SE POT TRATA? DYSPORT se foloseste in general la etajul superior al fetei. Cele mai frecvente arii sint ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprincene, ridurile de la coltul ochiului( " laba gistii") . Se pot face si in jurul gurii si la nivelul barbiei, dar cu siguranta va afecta zimbetul.

CUM SE PROCEDEAZA? Procedura este simpla si sigura. DYSPORT se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sint necesare intre 4-10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza putin lichid durerea este minora. Odata ce se incheie injectarea , de obicei nu exista discomfort. Nu este necesara anestezia locala si nici sedarea, recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj.

CAT DUREAZA EFECTUL? Efectul complet al tratamentului cu DYSPORT nu este vizibil pentru 3-7 zile. Asa cum am mai mentionat efectul temporar apare deoarece toxina este metabolizata incet de organism in 3-6 luni. Desi multi pacienti sint multumiti de efectele DYSPORTului, va fi necesara o noua injectare dupa aceasta perioada pentru a mentine aspectul neted al pielii.

EFECTE SECUNDARE? Sint putine efecte secundare la aceasta tehnica. Pot apare reactii alergice desi sint rare. Desi poate apare in anumite cazuri caderea sprincenei aceasta poate fi evitata prin a nu injecta decit la peste 1 cm de la sprincene. In ciuda acestor precautii , totusi poate apare aceasta problema desi este temporara durind 2-3 saptamini.

SUNT O CANDIDATA POTRIVITA? Desigur doar o consultatie poate stabili acest lucru. Desi DYSPORT e tolerata de multe persoane, pacientii cu afectiuni neurologice si femeile insarcinate nu se vor trata.

DYSPORT PENTRU TRANSPIRATII EXCESIVE Transpiratiile excesive ( hiperhidroza) poate fi o serioasa problema atit din punct de vedere social cit si profesional, ducind la complexe si stres emotional. Pacientii cu hipertricoza generalizata necesita tratament medicamentos, in timp ce hipertricoza localizata poate fi tratata cu DYSPORT.. Cind se injecteaza local in pielea cu probleme, toxina botulinica blocheaza fibrele nervoase ce stimuleaza glandele sudoriparee, rezultind in abolirea producerii transpiratiei. Deoarece nu se injecteaza profund, nu sint riscuri de a leza musculatura profunda. Procedura este similara celei descrise anterior . Efectul apare intre3-7 zile de la injectare, iar efectul dureaza intre 3-12 luni. Sint necesare mai multe injectari pentru a mentine efectul in timp.

Autor:
Dr. Klara Iulia Hatami - medic specialist chirurgie plastica
http://www.aestheticline.info
Actualizat :octombrie 2005
Site oficial al producatorului: http://www.dysport.co.nz/ si www.ipsen.com

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii Aesthetic Line