Chirurgie estetica

Dorinta de a imbunatati aspectul facial, al corpului si construirea aspectului tanar sunt scopurile care au facut din chirurgia plastica, estetica si reparatorie unul din cele mai provocatoare domenii ale medicinii. Aesthetic Line va ofera posibilitatea de a va bucura de realizarile acestui domeniu intr-un cadru care pune accentul pe siguranta, confort si eficienta cost / calitate.Centrul nostru de chirurgie plastica este intruchiparea acestor calitati.
Noi stim ca dorinta de imbunatatire a aspectului fetei si corpului pleaca dintr-un complex de temeri si anxietate fata de propria persoana. Suntem sensibili la aceste nevoi si acest lucru ne face sa actionam la standardele pe cere ni le-am propus.

-------------

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii Aesthetic Line

vineri, 8 mai 2009

REDUCERE MAMARA- MICSORARE SANI

Pacientele care se supun mamoplastiei de reducere de multe ori cauta indepartarea simptomelor cauzate de greutatea exesiva a sinilor prea mari. Reducerea sinilor in mod normal poate rezolva aceste probleme, in acelasi timp imbunatatind si forma lor. In urma interventiei, sinii dvs. vor fi in armonie cu restul corpului iar hainele va vor veni mai bine.

SUNT O CANDIDATA PENTRU MAMOPLASTIA DE REDUCERE? Puteti beneficia de aceasta interventie daca sint indeplinite una din urmatoarele conditii: - Sini care sint prea mari in raport cu restul corpului; - Sini mari atirnati cu mamelonul si areola indreptate in jos; - Un sin mai mare decit celalalt; - Dureri de spate, git si umeri cauzate de greutatea excesiva a sinilor; - Iritatia pielii sub sini; - Urme adinci date de bretelele sutienului pe umeri; - Limitarea fizica a activitatilor din cauza marimii sau greutatii sinilor; - Lipsa de incredere de sine si insatisfactie in ceea ce priveste sinii dvs. Mamoplastia de reducere se poate face la orice virsta dar se indica dupa ce sinii sau dezvoltat complet. Nasterea si alaptarea pot avea un efect imprevizibil assssupra formei si marimii sinilor si totusi multe femei se opereaza inainte de sarcina. Daca aveti de gind sa alaptati in viitor, trebuie sa discutati cu chirurgul plastic. In timpul consultatiei, veti fi intrebata despre marimea dorita si despre orice alt neajuns ce se poate rezolva. Aceasta discutie il va ajuta pe chirurg sa inteleaga mai bine asteptarile dvs. si s a constate ce se poate face in mod realist.

CUM SE EVALUEAZA PACIENTA? Chirurgul va va masura sinii si va face fotografii pentru evidenta din fisa clinica. Se vor examina marimea si forma sinilor, calitatea pielii, pozitia areolei si a mamelonului. Veti veni la consultatie pregatit pentru a discuta trecutul dvs. medical. Acesta include informatii despre orice probleme medicale, alergii, medicamente folosite uzual. Este important sa furnizati informatii complete. Trebuie sa spuneti chirurgului daca aveti de gind sa slabiti mai ales in cazul in care ati observat o reducere a marimii sinilor dupa slabire. Chirurgul va va recomanda sa va stabilizati greutatea inainte de operatie.

CUM SE EFECTUEAZA OPERATIA? Tehnica operatorie se alege in functie de factorii individuali si preferintele personale ale pacientului si ale chirurgului.

UNDE SE PLASEAZA INCIZIILE? Se fac 3 incizii de cele mai multe ori: una in jurul areolei; alta care coboara vertical spre santul submamar si a 3-a care urmeaza curbura naturala a acesteia. Dupa ce chirurgul a indepartat excesul de tesut mamar, grasimea si piele, areola mamara se ascensioneaza intr-o pozitie mai elevata. Areola, care la sinii mari este de obicei intinsa se va reduce. Pielea care a fost inainte deasupra areolei se croieste si se foloseste pentru remodelarea sinului. Se poate folosi liposuctia ca tratament adjuvant pentru uniformizarea zonelor adiacente (subbrat, partea laterala a toracelui, etc.). De obicei, areola ramine atasata de tesuturile subiacente, si aceasta permite conservarea sensibilitatii. Alaptatul se poate pastra, dar nu exista garantie.

CARE SINT VARIANTELE TEHNICE? In functie de marimea si forma sinului, cantitatea de tesut care se indeparteaza se poate alege varianta tehnica dorita. In anumite cazuri, se poate renunta la incizia verticala sau la cea orizontala. Rareori, cind sinii sint foarte mari, este necesar ca areola sa se deteseze complet de tesuturile din jur pentru a fi repozitionata. Intr-un asemenea caz, va trebui sa va hotariti daca doriti sa sacrificati sensibilitatea si posibilitatea de alaptare pentru a atinge aspectul dorit.

RISCURILE OPERATORII Din fericire complicatiile sint rare in mamoplastia de reducere. In fiecare an, multe mii de femei se supun cu succes operatiei, fara a avea complicatii si sint multumite de rezultat. Si totusi oricine se gindeste la operatie trebuie sa fie constienta in acelasi timp si de riscuri si de avantaje. Riscurile si posibilele complicatii trebuie discutate personal cu un chirurg plastic. Complicatiile includ: hemoragia, infectia si reactia la substante anestezice. Rar, pacienta necesita transfuzii in timpul operatiei. Aceasta s e poate anticipa inainte, si chirurgul va va indica sa va recoltati singe. Dupa reducerea sinilor, uneori se poate sa nu fie perfect simetrici, sau areolele nu se afla la aceeasi inaltime. Daca se doreste, se pot face corectii intr-un timp ulterior. Foarte rar pot apare pierderi de sensibilitate. Corectarea cicatricilor este uneori benefica. In cazurile rare in care o parte sau toata areola e distrusa se poate face reconstructia folosind grefe de piele. Pentru mai multe informatii, inainte sau dupa operatie puteti consulta chirurgul dvs.

CUM DECURGE OPERATIA CUM VA PREGATITI PENTRU OPERATIE? In functie de virsta, sau antecedente (cancer mamar) personale sau familiale, chirurgul va recomanda o mamografie inainte de operatie si inca una la citeva luni dupa. Aceasta va ajuta la detectarea schimbarilor ulterioare ale tesutului mamar. Dupa operatie dvs. va puteti autoexamina. Reducerea sinilor nu creste riscul cancerului. Daca sinteti fumatoare, vi se va cere sa va lasati de fumat inainte de operatie. Aspirina si medicamentele antiinflamatoare pot creste timpul de singerare, asadar va trebui sa va abtineti de la a le lua cu ceva timp inainte de operatie. Chirurgul va va da restul de informatii necesare. Mamoplastia de reducere se poate efectua atit ambulator cit si cu internare (in functie de anvergura operatiei). Internarea va dura in general o noapte. Daca veti fi externat inziua operatiei sau in ziua urmatoare, va fi necesar sa va conduca cineva acasa si sa stea cu dvs. o zi sau doua.

CUM VA FI ZIUA OPERATIEI? De obicei, se foloseste anestezie generala, asadar veti dormi in cursul operatiei. Cind se termina operatia veti fi monitorizata de personal calificat pina la trezire in permanenta. In multe cazuri se vor pozitiona 2 tuburi de dren pentru a evita acumularea de fluide. Sinii vor fi pansati cu comprese si pansament elastic sau bustiera medicala.

CUM VA VETI SIMTI SI ARATA INITIAL? A doua zi dupa operatie veti fi incurajata sa va dati jos din pat. Dupa citeva zile, va veti putea misca mai confortabil. Se va evita aplecarea, ridicarea de obiecte grele, si ridicarea bratelor, deoarece aceste activitati vor cauza o crestere a edemului si singerarea. Veti fi instruite sa dormiti pe spate pentru a nu presa sinii. Orice drenaj va fi suprimat la 1-2 zile, timp in care se va schimba si pansamentele. Veti fi sfatuita sa purtati o bustiera pentru citeva saptamini pina cind va dispare edemul. Firele se vor scoate in 7-21 zile. Se poate ca sensibilitatea sa fie mai scazuta in zona areolei. Aceasta este temporara. Va dura saptamini, luni pina la 1 an pina cind sensibilitatea va reveni la normal. Sinii necesita mai mult timp pentru a avea o forma mai normala. Cicatricile vor fi initial rosii sau roz, pentru mai multe luni postoperator.

CIND VA VETI RELUA ACTIVITATILE NORMALE? Dupa mamoplastia de reducere va veti relua activitatea in citeva saptamini, in functie de munca dvs.. De multe ori va trebui sa renuntati la anumite activitati ce presupun effort fizic. Se vor evita relatiile sexuale pentru cel putin o saptamina, dupa care se va avea o grija mai accentuata pentru cel putin 6 saptamini.

REZULTATUL MAMOPLASTIEI DE REDUCERE Dupa operatie veti avea sini mai mici si mai fermi. Fara a mai fi deranjata de greutatea sinilor veti putea practica sport si orice activitati fizice. Cicatricile postoperatorii se vor vindeca si se vor decolora in timp. Totusi e important sa stiti ca cicatricile vor fi permanente si la anumite persoane sint mai vizibile. Din fericire inciziile in aceasta operatie sint situate in zone care sint acoperite bine, chiar si in cazul unui decolteu adinc. Mamoplastia va va schimba dramatic aspectul. Din acest motiv va trebuie ceva timp sa va acomodati cu noua infatisare. Numarul pacientelor satisfacute dupa aceasta interventie este comparativ mai mare fata de alte proceduri.

CIT VA DURA REZULTATUL? Cu exceptia situatiilor in care slabiti foarte mult sau alaptati, sinii vor ramine constanti. Oricum, gravitatia si imbatrinirea afecteaza marimea si forma sinilor la toate femeile. Daca dupa mai multi ani nu mai sinteti satisfacuta cu forma sinilor, puteti face o mamoplastie de ridicare (lifting).

CONDUITA POSTOPERATORIE E obligatoriu sa veniti la control periodic la indicatia chirurgului, cind se va evalua rezultatul in timp.

Autor:
Dr. Klara Iulia Hatami - medic specialist chirurgie plastica
http://www.aestheticline.info
Actualizat :august 2008

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii Aesthetic Line

Niciun comentariu: